call 0 800 337 571 Безкоштовно по всій Україні
Русский Рус Українська Укр

Рейтинг зимових шин 2022 – 2023: найкращі моделі сезону

Настання холодів традиційно викликає ажіотаж на ринку зимової гуми для автомобілів. Багато водіїв стикаються зі складнощами у пошуку покришок, намагаючись знайти ідеальне співвідношення ціни та якості. Серед величезної кількості виробників цілком реально знайти варіант, який забезпечить надійність та безпеку на дорозі. Ми склали рейтинг зимових шин 2023 – на різні сегменти автомобілів. Пропонуємо оцінити переваги та недоліки найпопулярніших брендів, що дозволить зробити правильний вибір з урахуванням характеристик моделей.

Рейтинг шипованих автошин для зими

В умовах їзди по глибокому снігу та слизькому льоду важливо знати, що машина витримає будь-які випробування, а водій збереже можливість керувати авто. Якісні покришки сприяють кращому зчепленню з дорожнім покриттям і, як наслідок, підвищенню маневровості авто. Вибираючи зимові шини, фахівці рекомендують враховувати такі критерії:

  • температурний режим місцевості;
  • якість та тип доріг;
  • стиль водіння;
  • малюнок, глибину протектора;
  • склад покришок;
  • акустичний комфорт.

За типом конструкції зимові шини бувають шиповані та не шиповані. Покришки з металевими шипами відмінно утримують авто на крижаній поверхні, а також у снігових заметах. Головна перевага не шипованої гуми (липучки) – ефективність роботи в екстремальні морози. Коли в період відлиги доводиться їздити по талій воді, липучки забезпечують надійне зчеплення з дорогою. Разом з тим такі покришки не створюють зайвих звуків під час руху, та й служать набагато довше. Сьогодні найбільшу популярність мають не шиповані шини, що пояснюється особливостями клімату в Україні.

Експерти рекомендують встановлювати зимовий комплект гуми за температури нижче 7°С. Як визначитися із вибором покришок? Пропонуємо ознайомитись з моделями, що посіли перші місця у рейтингу найкращих шин від закордонних виробників.

Continental IceContact 2 (Німеччина)

Шиповані шини Continental IceContact 2 преміум-класу відрізняються тривалим терміном служби, гарною керованістю на різних поверхнях. Як основу для створення нової версії з покращеними характеристиками було використано популярну модель ContiIce Contact. Завдяки асиметричному малюнку протектора, застосуванню екстралегких шипів вдалося значно підвищити безпеку зимових шин – з одночасним зменшенням маси шипів. Як результат, покращилася зчіплюваність покришок, знизився рівень дорожнього шуму. Щодо недоліків, водії відзначають високу вартість німецької моделі.


Шини Michelin X-Ice North 4 (Франція)

Для виробництва моделі використовується гума підвищеної міцності та еластичності з відмінною стійкістю до низьких температур. Преміальні шини від французького виробника мають цілу низку переваг – здатність легко підкорювати пухкий і укочений сніг, зберігати зчеплення без пробуксовування в ожеледицю. При наїзді на гостре каміння або вибоїни водій точно не відчує дискомфорту, оскільки автошини добре амортизують. Гумова суміш включає набір інноваційних компонентів, що забезпечує особливу міцність та еластичність покришок. Серед негативних відгуків згадується зниження показників на мокрому асфальті. Купуючи фірмові шини Мішлен, також доведеться викласти пристойну суму грошей.


Nokian (Фінляндія)

Зимові автошини Nokian розроблені для регіонів з екстремальними кліматичними умовами. Як свідчать тести, моделі цілком відповідають європейським стандартам безпеки, що підтверджується наявністю спеціального маркування. Серед переваг фінських покришок важливо відзначити довговічність, економію палива та бюджетну вартість. Якісне зчеплення забезпечують шипи, виготовлені за унікальною технологією – незамінний варіант під час ожеледиці. Для зниження шуму та вібрацій призначені амортизатори, які розташовані на поверхні шин. У складі гуми є ряд компонентів, що сприяють зниженню токсичних викидів – шляхом незначного опору коченню.


Рейтинг зимових шин для кросоверів та позашляховиків

Автомобілі підвищеної прохідності потребують відповідального підходу до вибору шин на зимовий сезон. Перед покупкою важливо враховувати, що глибина протектора має бути не менше ніж 4 мм, а малюнок – симетрично спрямованим. Такі покришки мають велику кількість водовідвідних канавок і ребер для покращеного зчеплення із засніженою дорогою. До списку найбільш популярних зимових шин 2022-2023 на кросовери увійшли такі варіанти.

Шини Hankook (Південна Корея)

Фрикційна гума для сучасних кросоверів та позашляховиків розрахована на експлуатацію у міських умовах. Головні переваги корейських покришок – високий рівень акустичного та їздового комфорту, безпека, тривалий термін служби. Зимові шини Hankook зберігають відмінну керованість на заледенілих та засніжених дорогах, при різкій зміні температур, а також стійкі до впливу хімічних реагентів. Завдяки симетрично-спрямованому протектору автомобіль здатний легко вибратися з кучугур. Центральне ребро оснащене гострими крайками для розрізання крижаної кірки або шару утрамбованого снігу. В цілому, відгуки про шини позитивні – серед недоліків іноді згадується підвищений шум на сухому асфальті або порушення ефективності роботи на свіжому снігу.


Yokohama Ice Guard (Японія)

Для виробництва японських шин використовуються новітні технології, які значно збільшують період експлуатації при низькій витраті палива. Протекторний асиметричний малюнок, а також безліч ламелів 4-ступінчастої будови забезпечує посилене зчеплення та оперативне гальмування. Наявність у складі гуми гігроскопічного каучуку дозволяє добре вбирати вологу на обмерзлій поверхні, максимально підвищуючи безпеку руху. Серед «мінусів» відзначається схильність протектора до надрізів.


Bridgestone (Японія)

Автомобільні шини Bridgestone належать до преміального та середнього цінового сегмента. Важливі переваги – короткий гальмівний шлях на снігу та льоду, низький рівень шуму, надійне зчеплення із дорожнім покриттям будь-якої якості. Навіть на високих швидкостях японські шини забезпечують безпеку, а їхня легка вага і еластичність сприяють відмінній керованості. Порівняно з іншими марками, гума Бріджстоун обійдеться набагато дешевше – часто це стає вирішальним фактором при покупці.


Рейтинг зимових не шипованих шин

Щороку виробники фрикційних зимових шин («липучок») розширюють свій асортимент новими моделями. Ми підібрали найпопулярніші варіанти автошин, які лідирують у списку найкращих – згідно з відгуками експертів та водіїв.

BFGoodrich G-Force Winter 2 (Польща, Румунія)

Зимові шини відрізняються помірною м'якістю та еластичністю – внаслідок додавання до гуми силікону. При засніженому чи вологому покритті забезпечують міцне зчеплення, комфортну їзду та безпечне гальмування. У разі мінусових температур модель надовго зберігає свої початкові властивості – зносостійкість, курсову стійкість, високу прохідність. Чимало водіїв відзначають як гідний варіант за помірні гроші.


Шини Goodyear (США)

Під час створення моделі застосовується комплекс інноваційних технологій, запатентованих брендом. Симетричний V-подібний рисунок протектора забезпечує швидке відведення вологи, гарне зчеплення зі зледенілою дорогою. За рахунок прямих ламелів та активних блоків значно покращується маневревровість і, як наслідок, скорочується гальмівний шлях. Фахівці рекомендують бути обережними під час їзди на мокрому снігу з льодом, оскільки можливе ускладнення керування транспортним засобом.


Рейтинг китайських зимових шин 2022 – 2023 року

Автомобільні товари із Китаю займають передові позиції на світовому ринку. Попри стереотипи, вибрати хороші шини цілком реально – сьогодні китайці виробляють гуму, яка не поступається багатьом європейським або японським аналогам. Представляємо кілька моделей, що завоювали популярність у зимовому сезоні 2022-2023 років.

Maxxis SP-02 Arctic Trekker

Зимова гума бюджетного класу використовується для легкових авто та невеликих кросоверів. Має стійкість до різких перепадів температури, ідеальні властивості зчеплення з дорогою. До переваг китайського бренду належить також низький рівень шуму – за рахунок двошарової структури покришок. Асиметричний рисунок протектора забезпечує ефективну роботу в умовах ожеледиці. За результатами тестів, шини Максіс злегка програють на сухій дорозі – гальмівний шлях стає довшим.


Kumho WinterCraft

Китайські шини Кумхо купують для установки на автомобілі середнього та «компакт» класу. У ході розробки було збільшено кількість дренажних канавок, що дозволило покращити водовідвідну здатність моделі. Завдяки вмісту особливого компонента (мікросиліка), гума добре зчіпляється з дорожньою поверхнею. Численні блоки та прорізи центрального сегмента протектора забезпечують курсову стійкість. Однак водії не радять розганятись на льоду – може порушитись стійкість.


Представлений рейтинг зимових шин дозволяє бути в курсі всіх актуальних новинок сезону 2022 – 2023. В інтернет-магазині Zapchasti.lviv.ua ви знайдете гуму для автомобілів від провідних виробників авторозбирання Польщі – перевіреної якості, за доступною ціною.

Повернутись до списку статтів
Залишити коментар до цієї статті
Марія, 2023-08-28
Не могла визначитися із вибором шин для автомобіля. Хлопці якісно проконсультували і допомогли вибрати варіант, який найкраще підходить. Дякую за гарний сервіс!
Злишити свій коментар

question
question
question
Оцініть, будь ласка
* Поля обов’язкові для заповнення
viber telegram
Допомога у підборі